Sofie De Vuyst volgt Sanne Cant op: "Ik kijk er naar uit om aan de zijde van wereldkampioene te fietsen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Sofie De Vuyst verheugd sterk jaar af te sluiten als Flandrienne

Sofie De Vuyst volgt Sanne Cant op: "Ik kijk er naar uit om aan de zijde van wereldkampioene te fietsen"

Geen Sanne Cant als Flandrienne dit jaar. De winnares van 2018 moet het stellen met de tweede plaats. De wereldkampioene veldrijden kreeg toch 22 punten minder dan Sofie De Vuyst, die sterk presteerde op de weg en een toptransfer wist te versieren.

Wat nog niet betekende dat De Vuyst verwacht had om Flandrienne te worden. "Ik had er misschien wel op gehoopt na zo'n sterk jaar, maar ik wist ook dat de concurrentie sterk had gereden." Haar boerenjaar wordt dus beloond. "Ik ben fier dat ik de aansluiting met de wereldtop heb kunnen maken."

Het is een ongelooflijk mooi jaar geweest 

De 32-jarige De Vuyst is eigenlijk toch wel een laatbloeier. "Ik heb een beetje pech gehad in mijn carrière. Eigenlijk heb ik daarna de stress losgelaten. Het is echt een ongelooflijk mooi jaar geweest. Ik moet heel veel mensen bedanken. Het is moeilijk om iedereen afzonderlijk op te noemen."

De Vuyst vormt een koppel met Bart De Clercq, die net gestopt is met koersen. "Vooral Bart en mijn ouders hebben heel veel voor mij betekend op de momenten dat het slecht ging. En alle andere mensen rond mij, ze weten wel wie dat zijn." In 2020 koerst ze voor Mitchelton-Scott. "Een heel mooie uitdaging. Ik kijk er naar uit om aan de zijde van de wereldkampioene te fietsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties