Toekomstzesdaagse en bijzondere aanval Campenaerts geven baanwielrennen in België dat beetje extra
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Mogelijke stunt Campenaerts één van de dingen om naar uit te kijken op de piste

Toekomstzesdaagse en bijzondere aanval Campenaerts geven baanwielrennen in België dat beetje extra
Foto: © photonews

In de maand november komt het baanwielrennen traditioneel in de picture te staan in België. Er wacht wellicht een spannende strijd om de zege in de Zesdaagse van Gent. Maar er is nog veel meer om naar uit te kijken. De uitdaging waar Victor Campenaerts zich aan waagt bijvoorbeeld.

Daarnaast komen ook tal van jonge talenten in actie op de piste in het Gentse Kuipke. "De Toekomstzesdaagse is er als opwarmer voor de eigenlijke Zesdaagse van Gent. Wij hebben dit jaar vier volledig Belgische teams aan de start", kondigt organisator Rob Discart trots aan bij Gazet van Antwerpen.

PRESTIGE

Ook bij de beloften staat er prestige op het spel. "Tuur Dens/Brent Van Mulders, Noah Vandenbrande/Gianluca Polfliet, Siebe Deweirdt/Michael Steyaert en Maxwell De Broeder/Nicolas Wernimont gaan de strijd aan met koppels uit Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Ierland en twee teams uit Groot-Brittanië."

En daar blijft het niet bij. "Bij de vrouwen elite staan onder andere de namen van de wereldkamioene Kirsten Wild, Jolien D'hoore, Lotte Kopecky en kersvers Belgisch kampioene Shari Bossuyt op de deelnemerslijst. Ook G-sporters geven we de kans om zich te tonen voor groot publiek."

BAANRECORD

Ook helemaal aan het einde van de Zesdaagse staat er nog iets moois op het programma. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts gaat zondag 17 november het baanrecord over de 5000 meter aanvallen. Dat staat al sinds 1981 op de naam van Dirk Baert met een tijd van 6:13.56.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties