Opinie Van Aert voldoet aan criteria en heeft trofee dus zeker niet gestolen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 42 reacties

Bij Van Aert vielen de meeste vakjes aan te vinken

Van Aert voldoet aan criteria en heeft trofee dus zeker niet gestolen
Foto: © photonews

Een hele waslijst met knappe prestaties in 2019 wist Wout van Aert voor te leggen. Het heeft hem de trofee van Flandrien opgeleverd. Terecht? Wie zijn wij om het oordeel van de profrenners te twijfelen? Van Aert heeft het zeker niet gestolen. Al hadden ook de anderen uit de top drie kunnen winnen.

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat er geopperd werd dat de overwinning van een Belg in een grote wedstrijd zo lang uitbleef dit seizoen. Philippe Gilbert brak de ban in Parijs-Roubaix. Daarvoor alleen al kwam Phil mee in aanmerking voor de Flandrien. Maar er volgde nog heel wat moois van heel wat andere renners.

Wat Van Aert betreft: fraaie ereplaatsen van Strade Bianche tot de E3, een geweldige Dauphiné met eindzege in het puntenklassement als kers op de taart, winst op het BK tijdrijden en derde in de wegrit en daar nog eens dagsucces in de Tour bovenop: daar mag je inderdaad gerust de Flandrien-trofee voor ontvangen.

GEEN POPULARITEITSPOLL (?)

Die prijs had voor eender wie die in de top drie stond kunnen zijn, zo goed waren ze. Het is niet voor niets dat Gilbert de favoriet van Van Aert was. Geen populariteitspoll, want het zijn de renners die stemmen, klinkt het over de Flandrien-verkiezing. Maar ook vele collega's moeten onder de indruk geweest zijn over de manier waarop Van Aert en Evenepoel de wereldtop bestormden.

Dat Gilbert een klasbak is, dat weten we al jaren. Wie weet speelde het toch onbewust mee in het achterhoofd van velen. Een duel tussen Van Aert en Evenepoel werd het dus, die twee kerels met een uitstraling om u tegen te zeggen. En wat voor een renner moet de Flandrien zijn? Is het simpelweg de beste Vlaamse renner? Of moet het iemand zijn die zich toont in de Vlaamse wedstrijden?

STERK VOORJAAR

Als dat laatste het geval is, had Wout van Aert inderdaad een streepje voor. Hoewel hij toen nog niet won, reed Van Aert een sterk voorjaar. Toen was er van het superseizoen van Evenepoel nog geen sprake. Gilbert stond in het Vlaamse voorjaar eigenlijk ook in de schaduw van zijn ploegmaats.

En in hoeverre is regelmaat doorheen het hele seizoen belangrijk? Kunnen scoren in het eerste én in het tweede deel van het jaar. Ook dat was het geval bij Van Aert. Bij Gilbert ook. Wat de resultaten in zijn geheel betreft, moest die laatste wellicht niet onderdoen. Van Aert was wellicht wel diegene bij wie men de meeste vakjes kon aanvinken. Goed gekozen dus, heren profrenners.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties