Opinie Van Essen tot Baal: ze mogen zich allemaal in de handen wrijven met Zdenek Stybar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Zdenek Stybar gaat zeker acht crossen al enorme belangstelling bezorgen

Van Essen tot Baal: ze mogen zich allemaal in de handen wrijven met Zdenek Stybar
Foto: © photonews

Dat Zdenek Stybar in Essen aan de start zou komen, was reeds bekend. Nu heeft de Tsjech ook zeven andere plaatsen aangekondigd waar hij gaat crossen. Eén ding is zeker: de organisatoren van deze veldritten mogen zich bijzonder gelukkig prijzen.

Essen, Zonhoven, Sint-Niklaas, Zolder, Bredene, Loenhout, Diegem en Baal: dat zijn de crossen waar Zdenek Stybar zeker aan gaat meedoen. Het zou moeten lukken als die wedstrijden niet aardig wat volk weten te lokken. Met Stybar als publiekstrekker moet dat wel lukken.

De drievoudig wereldkampioen veldrijden blijft nog altijd immens populair bij vele veldritfans. Zo'n figuren kan de cross goed gebruiken. Mathieu van der Poel steekt er qua uitstraling ver bovenuit. Hij gaat echter ook lang niet alles rijden en Wout van Aert zal ook nog niet meteen zijn opwachting maken. Dan is het zeker meegenomen dat Stybar ook nog in x aantal crossen komt meerijden.

RESPECT VOOR HET VERLEDEN

Waaraan is die blijvende populariteit van de renner van Deceuninck-Quick.Step te danken? Ten eerste is het een vorm van respect voor zijn prestaties uit het verleden. Driemaal wereldkampioen worden lukt echt niet zomaar. Door na zijn overstap naar de weg toch nog steeds een programma in het veld af te werken, bewijst hij ook zijn liefde voor de cross.

Stybar is de Nederlandse taal ook al jaren perfect machtig. Koppel dat aan een sympathieke persoonlijkheid en dan krijg je een renner waar supporters al graag eens een babbeltje mee slaan, in de mate van het mogelijke. natuurlijk. Stybar is er zeker niet de man naar die dat uit de weg zal gaan.

NOG ALTIJD EEN AANWINST

Bovendien blijft het technisch ook een mooie veldrijder om bezig te zien. Kortom: anno 2019-2020 is Zdenek Stybar nog altijd een enorme aanwinst voor het veldrijden. Ook al doet hij niet meer mee voor overwinningen en rijdt hij geen volledig programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties