Wielertransfers: Jérôme Baugnies gaat in Engelse loondienst rijden, ervaren Spanjaard stopt ermee

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Wielertransfers: Jérôme Baugnies gaat in Engelse loondienst rijden, ervaren Spanjaard stopt ermee

November is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Jérôme Baugnies

De 32-jarige allrounder Jérôme Baugnies rijdt volgend seizoen niet meer voor Wanty-Gobert. Hij vertrekt na zes jaar bij de ProContinentale ploeg en trekt naar Canyon dhb p/b Bloor Homes. Hij zal bij dat team opnieuw kopman worden en ook de jongeren wegwijs moeten maken.

Baugnies blonk de voorbije jaren vooral uit in de heuvelachtige wedstrijden. Hij won drie keer de Druivenkoers in en rond Overijse en was ook onder meer de beste in de GP Stad Zottegem en in een etappe in de Tour des Fjords.

Sergio Pardilla

Baugnies gaat dus op continentaal niveau verder, maar de ervaren Spanjaard Sergio Pardilla stopt als wielrenner. Hij was 14 jaar prof bij Viña Magna-Cropu, Curgos Monumental, Camiooro-NGC, Movistar, MTN-Qhubeka en hij sloot zijn carrière af bij Caja Rural-Seguras.

Pardilla was een verdienstelijke klimmer en won de Ronde van Madrid in 2010 en in 2016 won hij een zware bergrit in de Ronde van Burgos voor Alberto Contador, Ben Hermans, Simon Yates en Igor Anton. Hij eindigde ook meerdere keren in de top 20 van het eindklassement in de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties