Wielertransfers: Astana is na contractverlenging helemaal klaar met de selectie

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Wielertransfers: Astana is na contractverlenging helemaal klaar met de selectie
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

November is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Astana

De Kazachse wielerformatie Astana is helemaal klaar voor volgend seizoen. Het besloot om het contract van helper Daniil Fominykh met een seizoen te verlengen en heeft nu 27 renners. Volgens ploegbaas Alexander Vinokoerov is dat voldoende om het nieuwe seizoen aan te vatten.

Fominykh maakte het afgelopen seizoen vooral indruk op de Aziatische Spelen door zowel de individuele tijdrit te winnen als de ploegentijdrit met Kazachstan. Hij reed verschillende WorldTour wedstrijden zoals de UAE Tour, de Ronde van Turkije, de Tour Down Under en de Ronde van Romandië om zijn kopmannen bij te staan.

Astana haalde met Harold Tejada, Oscar Rodriguez, Vadim Pronskiy, Alex Aranburu, Davide Martinelli, Aleksandr Vlasov en Fabio Felline zeven nieuwkomers binnen. Het gaat vooral om renners die goed een heuvel verteren en snel zijn aan de finish. Alle vertrekkers vonden al een nieuw team behalve Artyom Zakharov die geen contractverlenging kreeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties