Toon Aerts wil zondag op nieuwe fiets gooi doen naar medaille: "Fiets is nu op orde"

Dante Bellon
| 37 reacties
Toon Aerts wil zondag op nieuwe fiets gooi doen naar medaille: "Fiets is nu op orde"
Foto: © photonews

Toon Aerts is zondag één van de outsiders om het EK veldrijden in Silvelle op zijn naam te schrijven. In Italië blikt de Belgisch kampioen terug op een teleurstellend begin van het cross-seizoen.

Toon Aerts strijdt zondag in het Italiaanse Silvelle voor de Europese titel in het veld. De Belgisch kampioen wilde vooral veel winnen in het seizoensbegin, maar dat is vooralsnog niet gelukt. Eli Iserbyt graait alles mee wat er te rapen valt.

"De verandering van de fietsonderdelen naar Sram heeft zeker een rol gespeeld. Dat was een hele aanpassing. We hebben lang moeten zoeken of we één of twee tandwielen vooraan zouden steken, bijvoorbeeld. Dat gaat ten koste van de energie en concentratie. De fiets is nu wel in orde", legt Aerts in Het Nieuwsblad uit. 

"Met Telenet-Baloise hebben we ook niet meer de topploeg. Van Kessel en Quinten Hermans vertrekken ook nog eens in januari en Daan Soete en Tom Meeusen zijn al weg. Het financiële speelt ook zijn rol. Ik moest soms strijden tegen Van Kessel en dat was absoluut niet leuk. Liever enkele kopmannen en een paar die de sfeer omhoog trekken."

Ook Thibau Nys komt binnenkort de ploeg vervoegen. Daar heeft Aerts goede hoop in. "Hij kan wel wat meer. Ik denk dat hij zondag wint bij de junioren als hij tegen de druk kan. Ik denk dat hij veel gaat winnen in zijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties