Wie stoot Mathieu van der Poel van Europese troon? "Ik kijk uit naar Eli Iserbyt"

Dante Bellon
| 33 reacties
Wie stoot Mathieu van der Poel van Europese troon? "Ik kijk uit naar Eli Iserbyt"
Foto: © photonews

Zondag staan in het Italiaanse Silvelle de Europese kampioenschappen veldrijden op het programma. Vorig jaar pakte Mathieu van der Poel de hoofdprijs en de vraag is of hij ook nu onklopbaar is.

In eigen land pakte Mathieu van der Poel vorig jaar de Europese titel in het veldrijden. Na een puik seizoen op de weg, is de Nederlander ook nu in Italië opnieuw topfavoriet. Maar wie van de Belgen kan Van der Poel een hak zetten? "Ik kijk uit naar Eli Iserbyt", klinkt het bij bondscoach Sven Vanthourenhout aan Sporza.

"Er zal veel afhangen van het weer", volgens de bondscoach. "Op een modderachtige omloop is het voor Mathieu, maar op een snelle kunnen we de kaarten anders schudden. Ik ben benieuwd naar Eli Iserbyt, maar met de rest van het team is het een collectief sterk blok. Alleen... hoe ver kunnen ze geraken tegen Mathieu van der Poel?"

De bondscoach selecteerde bij de vrouwen Sanne Cant, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Loes Sels, Alicia Franck en Joyce Vanderbeken. "Vaste waarden", reageerde Vanthourenhout. "Met Cant verwacht ik een medaille. De titel? Misschien is ze daar niet fris genoeg voor, maar je weet nooit. Ze komt op zo'n dagen altijd sterk uit de hoek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties