Bescheiden Mathieu van der Poel na EK veldrijden: "Was niet mijn grootste doel dit jaar"

Dante Bellon
| 0 reacties
Bescheiden Mathieu van der Poel na EK veldrijden: "Was niet mijn grootste doel dit jaar"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel scoorde in het Italiaanse Silvelle een hattrick op het Europees kampioenschap veldrijden. De Nederlander draagt nu voor de derde keer op rij de witte trui met de sterren, maar reageert toch bescheiden.

Het was geen alledaagse overwinning die Mathieu van der Poel zondag op zijn naam schreef op het Europees kampioenschap in Silvelle (Italië). "Ik vreesde voor het Belgische leger", reageerde de regerende en nieuwe Europees kampioen bij Sporza

Kalmte

"In de eerste ronde probeerde ik al weg te rijden, maar dan reed ik lek. Uiteindelijk was het zeker geen makkelijke overwinning. Ik laat me niet meer zo snel gek maken en blijf kalm tot het einde", vervolgde Mathieu van der Poel. 

Belgen

Uiteindelijk kreeg Van der Poel te maken met een hele resem Belgen die hem het vuur aan de schenen wilde leggen. "Hoelang was dat al geleden? Ik legde het tempo wat hoger om er wat af te schudden."

Niet het ultieme doel

En een nieuwe trui voor Mathieu. "Dat is altijd leuk, ook al was het niet mijn groot doel dit jaar. Het gevoel was er nog niet helemaal, maar toch kan ik winnen. Dat stelt me gelukkig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties