Europees kampioen Mathieu van der Poel: "Heel gelukkig, maar toch ook wat teleurgesteld"

Dante Bellon
| 30 reacties
Europees kampioen Mathieu van der Poel: "Heel gelukkig, maar toch ook wat teleurgesteld"

Mathieu van der Poel ging in het Italiaanse Silvelle aan de haal met zijn derde Europese kampioenentrui. En daar was hij -of wat dacht u- uiterst gelukkig mee.

"Uiteraard ben ik heel gelukkig vandaag", reageerde Europees kampioen Mathieu van der Poel na afloop van de race. "Al voelde ik me niet honderd procent top, dus daar ben ik wat teleurgesteld over. Het was een moeilijke race, maar ik ben blij dat ik het goed hebben kunnen eindigen en die derde trui te pakken."

In het flashinterview stak hij ook niet onder stoelen of banken dat volgend jaar een druk jaar zal worden voor hem. "Volgend jaar zal druk worden voor me, een jaar dat veel zal betekenen. Ik heb grote doelen voor 2020, maar nu focus ik me op het veldrijden alvorens ik mijn aandacht op het wegseizoen ga vestigen."

Ook had Van der Poel mooie woorden voor het Italiaanse publiek. "De sfeer was fantastisch. Het was fijn om een Europees kampioenschap hier in Italië te hebben. Ik vind dat dit land meer moet betrokken worden in de cyclocross."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties