Fransen trekken aan het langste eind na spannend duel met Belgen, Kielich mag mee het podium op
Arjen T'Sjoen
| 1 reacties

Fransen trekken aan het langste eind na spannend duel met Belgen

Fransen trekken aan het langste eind na spannend duel met Belgen, Kielich mag mee het podium op

Topfavoriete Ceylin del Carmen Alvarado was bij de vrouwen duidelijk de sterkste. Bij de mannen kondigde zich een open strijd aan. Na de overstap van Pidcock en Iserbyt naar de profs kon nog niemand hun status overnemen. Toon Vandenbosch, Timo Kielich en Gerben Kuypers reden in de Belgische kleuren

Zoals aangekondigd mochten we ons aan een open race verwachten. De Fransen (Benoist, Crispin) en de Nederlanders (Kamp) zaten steeds goed voorin. Ook de Belgen met Vandenbosch en Kielich lieten zich niet weg zetten en reden pertinent voorin. 

De verrassende Mickaël Crispin trok in de voorlaatste ronde stevig door en er bleven nog vier renners over voorin. Ploegmaat Antoine Benoist en onze landgenoten Toon Vandenbosch en Timo Kielich konden het tempo aan. Voor de Nederlander Ryan Kamp ging het te snel en hij moest definitief afhaken.

Verrassende Crispin

Crispin leek een bijzonder sterke dag te hebben want halverwege de laatste ronde trok hij nog eens door. Vandenbosch en Kielich konden het wiel niet houden waardoor Benoist zelf in de achtervolging ging. 

Benoist kreeg het gat niet gedicht en zo is Crispin Europees kampioen bij de beloften. In de achtergrond ging Timo Kielich zelfs nog over Antoine Benoist en pakte zilver. Toon Vandenbosch eindigde op plek vier.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties