Jakob Fuglsang heeft simpele verklaring voor zijn superjaar: "Het is geen groot mysterie"
Redactie
| 3 reacties

Fuglsang ziet prestaties verbeteren door koolhydraten op te nemen

Jakob Fuglsang heeft simpele verklaring voor zijn superjaar: "Het is geen groot mysterie"
Foto: © photonews

Jakob Fuglsang is lange tijd geen veelwinnaar geweest, maar dat veranderde grondig in 2019. Een rit in de Tirreno en de Vuelta, de eindzege in de Dauphiné en uiteraard zijn triomf in Luik-Bastenaken-Luik..; Het was wel wat. Volgens de Deen ligt het allemaal aan zijn voeding.

Het is bekend dat renners veel aandacht aan hun voeding schenken. Bij Fuglsang was er op dat vlak blijkbaar nog progressiemarge. "Ik ben meer gaan eten", verklapt de sterkhouder van Astana aan Cyclingnews. "Het is geen groot mysterie, gewoon meer koolhydraten. Waardoor ik meer in de tank had tijdens wedstrijden, maar ook op training."

Tijdens de winter is er serieus overleg over gepleegd. "Na het vorige seizoen zei ik: ik moet wellicht toegeven dat ik niet het maximum uit mijn training haal. Misschien omdat ik niet genoeg eet. Dankzij de voedingsdeskundigen van de ploeg is dat veel verbeterd."

HARDER TRAINEN

Kan zoiets dan echt zo snel en zoveel invloed hebben op de resultaten? "Volgens mij heeft dat een groot verschil gemaakt, vooral in de lange en zware koersen. Ook op training, want ik kan harder trainen. Ze zeggen altijd: je moet als renner licht zijn. Ik denk dat daardoor mijn voeding niet juist zat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties