Mathieu van der Poel scoort hattrick op EK veldrijden en laat Belgen achter zich na spannende race

Dante Bellon
| 31 reacties
Mathieu van der Poel scoort hattrick op EK veldrijden en laat Belgen achter zich na spannende race

Eén tegen allen was het voor Mathieu van der Poel in het Italiaanse Silvelle. De Nederlander kende een meute aan blauwe tegenstand, maar schoot op het einde een laatste cartouche af en legt zijn derde EK-trui in de kast.

Wat een cross. Het werd geen schoonheidswandeling voor Mathieu van der Poel in Silvelle. De wereldkampioen begon in zijn regenboogtrui vanop de eerste rij tussen een resem blauwe Belgische crossers. Quinten Hermans trok de eerste bocht in met Van der Poel in zijn wiel. 

Met drie weg

Lang trok Hermans de koers niet aan want daar was Van der Poel. Eli Iserbyt ging goed mee. Ondertussen zakte Hermans terug en kwam Michael Vanthourenhout de twee vervoegen. Van der Poel leek te gaan vertrekken, maar Iserbyt kwam terug tot op het wiel, samen met Vanthourenhout. De tweede keer dat VDP vertrok, reed hij zichzelf voorbij. 

Opnieuw iedereen samen

De cross vertraagde en er kwamen met Hermans, Sweeck en Aerts opnieuw enkele Belgen bij vooraan. Het leek één tegen allen te gaan worden en dus leekt het tijd voor Mathieu om definitief te vertrekken. De derde cartouche leek de goede te zijn en in de laatste ronde klom hij met zijn lange halen de trap vlak voor de meet op, Iserbyt bezweek.

Zo pakt Mathieu van der Poel zijn hattrick op het Europees kampioenschap. Eli Iserbyt eindigde tweede op drie seconden, Sweeck vervolledigt het podium. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties