Paul Herygers na zijn zege in '94 blij met EK in Silvelle: "Ik vind het goed dat ze nog eens naar daar gaan"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Herygers blij dat de cross nog eens terugkeert naar Silvelle

Paul Herygers na zijn zege in '94 blij met EK in Silvelle: "Ik vind het goed dat ze nog eens naar daar gaan"

In Silvelle zal er veel meer modder dan zand te vinden zijn, maar dat vindt Paul Herygers niet zo erg. Hij is in zijn nopjes dat het EK in Silvelle georganiseerd wordt. Dat hoeft ook niet te verbazen. Herygers won er in 1994 een manche in de Superprestige.

Wat weet Herygers nog van het decor van toen? "Het was een typisch Italiaanse cross", zegt de ex-veldrijder aan Sporza. "Het was tussen de waterlopen en er was de ene greppel na de andere. En er stond een klein wit kerkje in het midden. Daar is geen enkel hoogteverschil, anders zou ik er wellicht ook niet gewonnen hebben. Selle Italia was een van mijn sponsors, het was dus heel fraai om daar te winnen."

MET VLIEGTUIG NAAR HUIS

De reis terug naar huis verliep anders dan wat Herygers gewoon was. "Ik ben na mijn zege zoals Roland Liboton naar huis gekomen, met een vliegtuig. Ik was naar Italië gegaan met de mobilhome, maar als winnaar kreeg ik een vliegtuigticket aangeboden." 

Door het EK te houden in Silvelle, keert het veldrijden dus terug naar een plek met traditie. "De jonge veldritfans weten dat niet meer, maar Silvelle heeft dus wel een traditie in de cross. Ze organiseren daar al sinds 1979. Dat zijn veel mensen vergeten. Ik vind het goed dat ze nog eens naar daar gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
25/01/2020 Kasteelcross
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross

Nieuwste reacties