Tweevoudig wereldkampioen op de piste heeft schildklierkanker
Redactie
| 27 reacties

Matthew Glaetzer wil ondanks schildklierkanker nog naar de Spelen

Tweevoudig wereldkampioen op de piste heeft schildklierkanker
Foto: © photonews

De gezondheid is voor een wielrenner het allerbelangrijkste, of die nu actief is op de weg of op de piste. Daarom was het een donderslag bij heldere hemel toen de Australiër Matthew Glaetzer te horen kreeg dat hij schildklierkanker heeft.

Glaetzer heeft in zijn loopbaan in het baanwielrennen al twee wereldtitels verzameld. In 2012 in de teamsprint en in 2018 werd hij in Apeldoorn wereldkampioen in de invididuele sprint. Vorige maand op training bezeerde hij zijn nek. Onderzoeken wezen uit dat het niet ging om een nekblessure, maar wel om schildklierkanker.

Inmidddels is de baanwielrenner al onder het mes te gaan. "Ik probeer te herstellen van mijn operatie. Mijn nek is redelijk open gesneden. Voor de rest ben ik oké", laat hij weten aan Sunrise. "Ik moet tabletten nemen. Daarna zullen er nog scans volgen om er zeker van te zijn het slechte gedeelte weg is."

Een geluk bij een ongeluk voor Glaetzer is dat de kanker tijdig ontdekt is. Hij hoopt zich dus nog altijd te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties