🎥 Geslaagde editie van de Sagan Fondo voor het goede doel
Redactie
| 4 reacties

Peter Sagan zet zich in voor het goede doel met de Sagan Fondo

🎥 Geslaagde editie van de Sagan Fondo voor het goede doel
Foto: © photonews

Nu het wielerseizoen voor de profs achter de rug is, is er ook de mogelijkheid om iets terug te doen voor de maatschappij. Daarvoor kan je altijd rekenen op Peter Sagan. De drievoudig wereldkampioen zette in Zuid-Californië een mooi initiatief op touw.

Van 8 tot 10 november hadden fans en fietsers uit de Amerikaanse staat de kans om een getekend truitje van Peter Sagan te bemachtigen of zelfs aan zijn zijde te fietsen. De festiviteiten begonnen vrijdagavond met een gala, met als bedoeling geld in te zamelen voor de Challenged Athletes Foundation en de Outride Foundation.

CAF begeleidt mensen met een fysieke beperking om toch actief te kunnen sporten. Outride biedt dan weer een programma voor kinderen om op de fiets bezig te blijven. Deze twee organisaties zijn de goede doelen waar het dit weekend om te doen was.

Zaterdag was er dan nog de Sagan Fondo Expo en een VIP-event. Zondag was er de Sagan Fondo Gran Roadie Oh, waarbij naast de renner zelf ook vele fans de fiets konden nemen en konden kiezen uit een traject van 50, 100 en 150 kilometer. Uiteraard reed Sagan zelf de rit van 150 kilometer. De activiteiten van zaterdag en zondag stonden resoluut in het teken van CAF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl

Nieuwste reacties