🎥 Lucinda Brand tevreden dat ze in Niel heeft hervat: "Geen één-tweetje met Van der Poel"
Redactie vanuit Niel
| 2 reacties

Lucinda Brand erkent zich in het gevoel van Van der Poel bij rentrée in het veld

🎥 Lucinda Brand tevreden dat ze in Niel heeft hervat: "Geen één-tweetje met Van der Poel"

Haar eerste wedstrijd in het veldritseizoen en meteen winnen, Lucinda Brand speelde het klaar in Niel. Er is nog zo iemand die bij een comeback in het veld onmiddellijk begon te winnen... Mathieu van der Poel. Die vergelijking gaat slechts deels op.

Vanwaar die keuze voor Niel voor een eerste wedstrijd in het veld? "Je gaat ook niet op een EK beginnen, dat leek me wel heel ambitieus. Ik ben heel blij dat ik hier ben begonnen. Het was een heel zwaar parcours. Het was op de langste stukken dat er wind stond. Dat was vrij pittig. Cross is altijd wel zwaar. Dat is altijd 45 minuten een hoge hartslag."

ZWARE OMSTANDIGHEDEN

De omstandigheden zorgden ook mee voor die lastige cross. "Stel dat het droog was geweest, ga je misschien nog iets harder, maar dan is het toch nog altijd even zwaar. Ik had verwacht dat ik er nog iets meer moeite mee zou hebben. Ik had er zin in om terug te crossen en ik heb ervan genoten."

ZELFDE DOELEN

Bij Telenet Baloise is ze nu ook in een echt veldritteam terechtgekomen. "De doelen blijven hetzelfde, maar mijn trainingen voor de cross en op de weg zijn iets meer specifiek. Ook de begeleiding tijdens de wedstrijd is anders. Het zijn kleine dingen die heel veel bijdragen." 

Was dat nu een Van der Poel'tje waar Brand mee op de proppen kwam in Niel? "Het was geen één-tweetje. Er zijn weinig Mathieu van der Poel-achtige talenten. Daar schaar ik mij niet bij. Ik snap wel heel goed wat hij zei na zijn eerste wedstrijden. Hij kent heel goed zijn kwaliteiten en weet hoe lang hij het kan volhouden, maar het aanzetten na een bocht is er nog niet. Dat is ook bij mij zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties