Laurens Sweeck gaat diep voor tweede plek: "Hoogst haalbare tegen één van de beste coureurs"

Laurens Sweeck gaat diep voor tweede plek: "Hoogst haalbare tegen één van de beste coureurs"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Net als in Ruddervoorde werd het voor Laurens Sweeck een tweede plaats achter Mathieu van der Poel. De renner van Sauzen Pauwels-Bingoal maakt zich weinig illusies: meer zat er zeker niet in. En Van der Poel kloppen in de toekomst, dat gaat ook moeilijk worden.

Sweeck gaf aan de aankomst aan dat hij geen superdag had. Dan is een tweede plaats lang niet slecht. "Het was een zware dag. Dit was het hoogst haalbare. Ik zat te ver om mee te gaan met Mathieu, maar ik had toch niet meegekund. Het is gisteren ook al zwaar geweest."

Het is recupereren van de inspanningen, want het is niet min om Van der Poel elke cross trachten te volgen. Is hij eigenlijk te kloppen? "Het is heel moeilijk. Dat is zeker in het verleden al gebleken. Hij is één van de beste coureurs ter wereld. Het is geen schande."

GOEDE GEVOEL GAAT KOMEN BIJ VAN DER POEL

Nochtans zou dit eigenlijk het moment moeten zijn, nu Van der Poel nog niet helemaal gerodeerd is. "Hij komt net van de weg. Hij is verre van slecht, maar als je niet kan trainen, is de basis weg. Naarmate hij meer crossen gaat rijden, gaat hij dat goede gevoel meer te pakken krijgen. Dat is vanzelfsprekend." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties