Mark Cavendish en Iljo Keisse willen scoren in Gent: "We zullen zien hoe sterk we staan als koppel"

Arjen T'Sjoen
| 4 reacties
Mark Cavendish en Iljo Keisse willen scoren in Gent: "We zullen zien hoe sterk we staan als koppel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanaf dinsdag staat de Zesdaagse van Gent op het programma. Er komen opnieuw heel wat toprenners aan de start. Titelverdediger Iljo Keisse is dit jaar gekoppeld aan Mark Cavendish.

Iljo Keisse liet in een interview met Het Laatste Nieuws duidelijk weten wat de bedoeling is: "We willen winnen en daar gaan we ook vol voor. Mark Cavendish is sinds donderdag in Gent en we trainden al samen in het Kuipke. Het is wel nog afwachten hoe sterk we staan als koppel."

Het is ook een bijzonder ervaren duo: "We moeten nog even afwachten of onze knoken het gaan volhouden. Ik kwam tijdens Parijs-Roubaix bijzonder zwaar ten val en ik hoop dat mijn schouder en elleboog niet gaan opspelen. Cavendish reed wel al de Zesdaagse van Londen, maar dat valt niet te vergelijken met Gent."

Keisse won de Zesdaagse in 2005, 2007, 2008, 2010, 2012, 2015 en 2018. Cavendish ging in 2016 met de zege aan de haal toen hij een koppel kon vormen met zijn landgenoot Bradley Wiggins. Keisse en Cavendish reden in 2014 al eens samen, toen werden ze nipt geklopt door De Buyst en De Ketele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties