Mathieu van der Poel dacht er nooit aan om Niel over te slaan: "Ik voelde na het EK dat de benen niet kapot zaten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Niel
| 11 reacties

Mathieu van der Poel vindt toch al meer het goede gevoel in Niel

Mathieu van der Poel dacht er nooit aan om Niel over te slaan: "Ik voelde na het EK dat de benen niet kapot zaten"
Foto: © photonews

Europees kampioen worden en toch niet helemaal tevreden zijn, dat was het verhaal van Mathieu van der Poel in Italië. Na zijn zege in Niel was hij dat wel. De wereldkampioen voelde dat het wel soepel liep en naar dat gevoel was hij net naar op zoek.

Het is misschien omdat hij zo vroeg opstond dat Van der Poel zo sterk reed. "Ik heb vanochtend om 5u mijn wekker gezet. Vorig jaar deed ik dat ook voor de veldrit in Tabor en had ik daar één van mijn beste dagen. Misschien moet ik aan een wetenschapper overlaten om te bepalen of dat een goed effect heeft. Zoja moet ik dat toch vaker doen."

ATYPISCH EK

Het EK was dus niet zoals hij wenste en toch merkte Van der Poel dat er nog wat op zat. Daar zat het vele draaien en keren in Silvelle voor iets tussen. "Het was een atypische cross waar je niet kapot kon gaan. Ik voelde wel dat de benen niet kapot zaten. Ik wilde op zoek gaan naar het goede gevoel en dat heb ik toch wel gevonden. Daar ben ik heel blij mee."

Zo lang niet crossen en er dan ineens twee doen in twee dagen, dat is toch wel pittig. "Ik heb er geen moment aan gedacht om Niel over te slaan", onderstreept Van der Poel. "Waarom niet? Dat is de liefde voor de sport, zeker." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties