Thijs Aerts goed voor zijn tweede podium op rij: "In Engeland drie liter bier gekregen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Niel
| 3 reacties

Thijs Aerts tevreden na nieuwe podiumplaats

Thijs Aerts goed voor zijn tweede podium op rij: "In Engeland drie liter bier gekregen"
Foto: © photonews

Het is eens een andere Aerts die het podium haalde in de Jaarmarktcross in Niel. Thijs Aerts reed een verdienstelijke, egale wedstrijd en werd hiervoor beloond met een derde plaats. Al zinderde vooral zijn zege in Groot-Brittanië nog na.

Aerts was eigenlijk nooit weg uit de voorposten van de Jaarmarktcross. "In de tweede ronde had ik even een moeilijk moment, maar kon ik wel de aansluiting houden ergens vooraan. Toen ik kon overgaan tot de aanval en een gat had ten opzichte van de andere jongens, moest ik mijn eigen tempo rijden en proberen de voorsprong uit te bouwen of gewoon zo te houden. Dat is goed gelukt."

De tweede plaats zat er misschien ook nog in, want Laurens Sweeck reed niet zo ver weg. "Ik kon Laurens wel in het zicht houden, maar om ernaartoe te rijden... Ik weet wat Laurens zijn sterke punten zijn. Dat was toch niet gemakkelijk. Maar ik ben zeker heel tevreden."

PRIMITIEVE OMSTANDIGHEDEN IN ARDINGLY

Sweeck en Van der Poel reisden vanuit Italië naar Niel, Aerts maakte de trip vanuit het VK. In het Engelse Ardingly won hij een paar dagen geleden een C2-veldrit. "Primitieve toestanden, amai. Maar ik heb er wel drie liter bier gekregen aan de finish", lacht Aerts. "De naam van dat bier weet ik wel niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross

Nieuwste reacties