Van der Poel maakt er een dag na het EK een onemanshow van

Van der Poel een klasse te sterk voor de rest in Niel

Van der Poel maakt er een dag na het EK een onemanshow van
Foto: © photonews

Ondanks het behalen van een nieuwe Europese titel was Van der Poel niet echt tevreden over zijn behaalde niveau in Italië. De wegen en de slijk in Niel lag hem beter. Deze keer stond er geen maat op de Nederlander en schudde hij de tegenstand snel van zich af.

Bij de start was er aan de zijkant zowaar meteen een valpartij. Van der Poel was wel veilig door de start geraakt, maar bekeek het voor het overige toch even. Verschillende veldrijders zagen hun kans om om beurten eens de kop te nemen, tot Van der Poel zich na een kwartiertje cross naar voren begaf.

De beslissing was meteen gevallen: Van der Poel was gaan vliegen en de rest reed voor plaats twee. Het was Laurens Sweeck die zich in de loop van de wedstrijd meldde als eerste achtervolger. Gezien zijn prestaties de jongste tijd geen verrassing dat Sweeck in Niel na Van der Poel de beste was. Thijs Aerts nestelde zich op de derde plek.

PODIUMPLAATSEN LIGGEN SNEL VAST

Van der Poel bouwde zijn voorsprong op Sweeck vlotjes uit richting een halve minuut en meer. Vijftien seconden verderop volgde Aerts. De drie eerste plaatsen lagen zo meteen vast. Het trio Adams, Meeusen en Diether Sweeck konden de podiumplaats van Aerts immers niet meer bedreigen.

VOLGORDE BLIJFT ONGEWIJZIGD IN SLOT

Iedereen reed op zijn plaats en niemand was over zijn toeren gegaan. De volgorde in de kop van de koers bleef dus ongewijzigd. Een klinkende zege dus voor de wereldkampioen. Sweeck kreeg nog maar liefst 1'20" aan de broek, maar finishte wel knap tweede. Kort achter hem bereikte Aerts de streep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5052 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties