Wielertransfers: Sean de Bie heeft nieuwe werkgever beet, 43-jarige Spanjaard plakt er nog een jaar langer aan vast
Arjen T'Sjoen
| 3 reacties

Sean de Bie heeft nieuwe werkgever beet, 43-jarige Spanjaard plakt er nog een jaar langer aan vast

Wielertransfers: Sean de Bie heeft nieuwe werkgever beet, 43-jarige Spanjaard plakt er nog een jaar langer aan vast
Foto: © photonews

November is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

Sean de Bie

Zoals u HIER al kon lezen was Sean de Bie in vergevorderde gesprekken met Wallonie-Bruxelles. Bij Sporza bevestigde hij vanmiddag voor de Jaarmarktcross in Niel dat de transfer helemaal afgerond is. De Belgische ProContinentale ploeg geeft hem de kans om zijn carrière opnieuw te herlanceren. 

Door een zware val in het voorjaar kwam Sean de Bie nauwelijks in actie bij Roompot-Charles. De ploeg besloot om zich terug te trekken uit het wielrennen en de Bie vreesde dat het gedaan was met zijn professionele carrière. Hij krijgt bij Wallonie-Bruxelles nu toch een nieuwe uitdaging voorgeschoteld. 

Oscar Sevilla

Net zoals bij Davide Rebellin en Francisco Mancebo denkt de 43-jarige Spanjaard Oscar Sevilla nog niet aan stoppen. Hij verlengde zijn contract bij het Colombiaanse Medellin met een jaar. Sevilla koerst al een hele tijd binnen het Continentale circuit en kende opnieuw een prima seizoen. Hij stond op het podium van de Vuelta a San Juan, de Ronde van de Dominicaanse Republiek, Tour of the Gila en de Tour of Qinghai Lake. Daarnaast was hij ook de beste in de Ronde van Chili waarin hij ook drie etappes wist te winnen.

Sevilla maakte carrière bij Kelme, Phonak en T-Mobile, maar verdween na een dopingschorsing naar het achterplan. In 2001 stond hij samen met Luis Angel Casero en Levi Leipheimer op het podium van de Ronde van Spanje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties