Ex-wereldkampioen is lyrisch over Mathieu van der Poel: "Maar één om de vijftig jaar"
Dante Bellon
| 0 reacties

Niels Albert is lyrisch over Mathieu van der Poel: "Maar één om de vijftig jaar"

Ex-wereldkampioen is lyrisch over Mathieu van der Poel: "Maar één om de vijftig jaar"

Niels Albert zag in Niel een heel andere Mathieu van der Poel dan op het Europees kampioenschap. De Nederlander reed opnieuw heel relaxed naar de overwinning, maar Albert hoopt vooral dat Van Aert snel terugkeert.

Niels Albert kreeg van Het Laatste Nieuws het woord over Mathieu van der Poel. De ex-Belgisch- en wereldkampioen heeft dan ook een aparte kijk op de 24-jarige Nederlander. "Mathieu is een geval apart", steekt Albert van wal. "Zoals hij wordt er maar één om de vijftig jaar geboren."

Albert is er dan ook van overtuigd dat Van der Poel in alle disciplines top is. "Geef hem eender welk soort fiets en hij blinkt ermee uit. Daar moet je mee kunnen omgaan als concurrentie. Als hij start, rijd je voor de tweede plek. Hij had ook wereldkampioen op de weg kunnen worden, maar misschien al goed dat het niet gebeurd is. Op je 24e met het Olympisch goud nog maar één doel voor ogen hebben? Dan heb je het snel gehad."

Al hoopt Albert vooral dat zijn ex-poulain Wout Van Aert snel terugkeert in het veld om opnieuw wat spanning te krijgen: "Ik hoop het dat hij snel terug is, maar gaat hij strijden met Van der Poel? Wout wil met de cross zijn wegseizoen voorbereiden, zijn explosiviteit aanscherpen. Het zal van hem moeten komen, die tegenstand, maar dan zal het nog een tijdje wachten zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/08/2020 - 04/08/2020 Ronde van Occitanië
03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië

Nieuwste reacties