Mathieu van der Poel doet plannen volgend seizoen uit de doeken: "Daar wil ik graag rijden"

Dante Bellon
| 2 reacties
Mathieu van der Poel doet plannen volgend seizoen uit de doeken: "Daar wil ik graag rijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Al Mathieu van der Poel dat de klok slaat in het nieuws. Nu heeft de kersverse Europees kampioen zijn wielerplannen voor volgend seizoen uit de doeken gedaan.

Net Europees kampioen in het veld, binnenkort verdedigt hij zijn regenboogtrui en in februari staat het wielerseizoen al voor de deur. Het zijn drukke tijden voor Mathieu van der Poel. Nu zeker wanneer hij ook nog eens vertelt welke koersen hij allemaal wil toevoegen aan zijn wielerkalender. 

Zo wil de Nederlander vooral Italië gaan ontdekken in het voorjaar van het nieuwe decennium. De Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo zijn de koersen waar Van der Poel voor het eerst aan wil deelnemen. "Als alles goed verloopt, is dat het plan na het veldritseizoen", zei Van der Poel aan het Nederlandse Ziggo Sport. "De enige noodzaak is een wildcard krijgen omdat we geen WorldTour-ploeg zijn, maar dat lijkt wel in orde te komen."

Van der Poel maakte dit jaar ook al bekend dat hij zal starten in Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix (waar hij ook debuteert) en de Brabantse Pijl. De Amstel Gold Race staat voorlopig nog niet op de kalender van de Nederlander, die zich na het voorjaar wil voorbereiden op het mountainbiken en de Olympische Spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties