Voormalig teamdokter Team Sky noemt oud-ploegleider dopingzondaar: "Hij is een pathologische leugenaar"
Dante Bellon
| 2 reacties

Voormalig teamdokter Team Sky, Richard Freeman, noemt oud-ploegleider Shane Sutton dopingzondaar: "Hij is een pathologische leugenaar"

Voormalig teamdokter Team Sky noemt oud-ploegleider dopingzondaar: "Hij is een pathologische leugenaar"

Opschudding in de wielerwereld. De advocaat van Richard Freeman, oud-dokter van Team Sky, heeft de oud-ploegleider, Shane Sutton, een dopingzondaar genoemd.

Sutton was bij Team Sky, nu Team INEOS, actief als technisch directeur tot 2016. Hij stapte zelf op. Freeman kwam nu met de getuigenis dat hij op bevel van Sutton illegaal testosteron moest bestllen in 2011. Daarvoor moest de dokter voor de disciplinaire instantie verschijnen. 

Sutton was bij Sky ook als technisch directeur aan de slag tot hij in 2016 ontslag nam. Het was, aldus Freeman, op bevel van hem dat Freeman in 2011 illegaal testosteron bestelde, waardoor de dokter voor de disciplinaire instantie moest verschijnen. “Onze mening over Sutton is dat hij een pathologische en onverbeterlijke leugenaar is”, verklaarde Mary O’Rourke, de advocaat van Freeman. “Het is een dopingzondaar met een verleden van doping”, ging ze voort.

Sutton werd eerder bij Sky al beschuldugd van discriminatie. In acht van de negen gevallen werd hij vrijgesproken. Nu ontkende hij dat hij Freeman onder druk zette. Sutton moet nu bewijsmiddelen presenteren om de beschuldigingen van Freeman tegen te gaan.

Freeman, die tussen 2009 en 2017 als dokter tewerkgesteld was bij Sky, werd door de Britse Orde der Geneesheren beschuldigd van het bestellen van Testogel om zo de prestaties van de atleten te bevorderen, een zware fout. Hij zou ook gelogen hebben om zijn schuld te verbergen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille
12/02/2022 Gavere
13/02/2022 Brussel

Nieuwste reacties