Kim Van de Steene haalt haar eerste hoogtepunten uit huidig seizoen aan: "Zo werd ik gerustgesteld"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Van de Steene vond goede gevoel terug met achtste plek in Kruibeke en winst in Ardooie

Kim Van de Steene haalt haar eerste hoogtepunten uit huidig seizoen aan: "Zo werd ik gerustgesteld"
Foto: © photonews

Voor Kim Van de Steene is het huidig veldritseizoen eigenlijk een comeback op zich. Het laatste deel van vorig seizoen moest ze immers aan de kant blijven wegens een burn-out. Vooral haar wedstrijden in Kruibeke en Ardooie gaven haar opnieuw een goed gevoel.

Van de Steene vertelt aan Wielerkrant over het meemaken van zo'n burn-out. "In het begin was dat even moeilijk, maar dat is alsmaar beter gegaan. Ik heb veel geslapen. Stilaan kon ik dan weer meer doen, met de kindjes spelen etc." Is haar leven naast de fiets nu anders georganiseerd? "Dat is vrijwel hetzelfde gebleven. Het is enkel zo dat ik fysiek moest herstellen."

ALTIJD CONTENT ZONDER PECH

In Kruibeke viel het op hoe ze met een brede smile over de finish reed. Van de Steene eindigde als achtste en was beste Belgische. "Als ik in de cross geen pech heb en een goede dag heb, ben ik altijd content. Dat was de eerste keer dat ik het gevoel had: ik kan het nog. Zo werd ik gerustgesteld dat ik nog goede benen had. Dat gevoel is belangrijk. Ik had niet gedacht dat ik dan al zo ver zou staan."

Een kleine week later won de renster van Tarteletto-Isorex in Ardooie. "Ik had net een redelijk moeilijke week achter de rug. Ik kon op de fiets alles wegtrappen. Op de eerste rij kunnen starten, maakt wel veel uit." Door haar veelzijdigheid moet ze in x aantal crossen nog haar ding kunnen doen. "Zolang het maar lastig is, als het een zware koers is geweest of er zit een klim in. Ik zal niet rap winnen als het enkel een cross op snelheid is." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties