26-jarige Fransman stopt na vier profjaren met wielrennen
Redactie
| 1 reacties

Jérémy Maison zet op 26-jarige leeftijd een punt achter zijn wielercarrière

26-jarige Fransman stopt na vier profjaren met wielrennen
Foto: © photonews

November is aangebroken en dat wil zeggen dat de meeste wielrenners wel weten waar ze aan toe zijn met het oog op volgend seizoen. Toch blijven er nog enkele op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

De Franse profwielrenner Jérémy Maison heeft die uitdaging niet meer gevonden. Afgelopen seizoen was hij aan de slag bij Arkéa-Samsic, maar een echte succes werd dat niet. Het enige wapenfeit van de heuvelspecialist was een 18e plaats in het eindklassement van de Tour of the Alps.

Bij het Franse L'Yvonne reageerde Maison na het aankondigen van zijn wielerpensioen: "Ik ben nu vier jaar prof en ik reed al bij FDJ, Fortuneo-Samsic en Arkéa-Samsic. Ik vond die vier jaar bijzonder fijn, maar misschien is wielrennen geen fulltime job voor mij", was Maison eerlijk.

"Een opluchting"

Maison ging wel nog op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar is toch ergens wel opgelucht dat het stopt: "De laatste maanden waren eigenlijk best wel lastig dus voelt het ergens wel als een opluchting. Ik ben blij dat ik alles probeerde om in het profpeloton te blijven en ik heb er geen spijt van. Ik ga nu liever voor een job als fysiotherapeut dan op een lager niveau te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties