De Ketele en Ghys blijven op kop na onderbreking wegens bier in Memorial Patrick Sercu

De Ketele en Ghys blijven op kop na onderbreking wegens bier in Memorial Patrick Sercu
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Memorial Patrick Sercu, een ploegkoers van één uur lang, was een eerbetoon aan de man die eerder dit jaar overleed. Een toeschouwer was ongewild even spelbreker door met bier te morsen. Er kon wel weer hervat worden en De Ketele en Ghys wisten hun koppositie te behouden.

Met een voorsprong van een schamel puntje op het duo Havik/Van Schip waren ze aan de vierde dag begonnen. De Nederlanders verloren echter een ronde en vielen dus terug in de stand. De Buyst en Van der Sande dichtten wel de kloof, maar dan kwam het dus even tot de stopzetting van de Zesdaagse.

De ploegkoers was zo'n drie kwartier bezig wanneer een toeschouwer met bier morste en dat op de baan terecht kwam. Zo lag een stuk van de piste er dus spekglad bij. Nadat dit euvel verholpen was, kon er weer gekoerst worden. Keisse en Cavendish gingen met de zege aan de haal in de madison.

DE KETELE EN GHYS VERSTEVIGEN POSITIE ACHTER DE DERNY

Nadien kwam de derny er nog aan en dat was een kolfje naar de hand van De Ketele en Ghys. Zo konden ze weer een beetje voorsprong nemen op De Buyst en Van der Sande, dertien punten namelijk. Ook de koppels Keisse/Cavendish en Kluge/Reinhardt volgen nog binnen dezelfde ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties