Mathieu van der Poel eert opa Poulidor met de zege in Tabor na heerlijk steekspel met Iserbyt
Arjen T'Sjoen
| 63 reacties

Mathieu van der Poel eert opa Poulidor met de zege in Tabor

Mathieu van der Poel eert opa Poulidor met de zege in Tabor na heerlijk steekspel met Iserbyt

Met de Wereldbekerwedstrijd in Tabor stond de vierde manche van het seizoen op het programma. De eerste drie gingen naar Eli Iserbyt en op die manier was de jonge West-Vlaming uiteraard ook de leider.

Een eenvoudige opdracht ging het niet worden voor Mathieu van der Poel in Tabor want de wereldkampioen reed zijn eerste Wereldbekermanche en startte op rij drie. Eli Iserbyt wilde de Nederlander niet zomaar laten terugkeren en trok van bij de start stevig door. De leider in de Wereldbeker kreeg Lars Van der Haar, Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Quinten Hermans en Toon Aerts met zich mee.

Mathieu van der Poel bleef in de achtergrond lang bij Tim Merlier hangen en na drie ronden moest de wereldkampioen nog steeds een gat van 16 seconden dichten. Dat gat moest hij dichten op Michael Vanthourenhout die ten aanval was getrokken. Eli Iserbyt en Lars Van der Haar volgden op een korte afstand. 

Van der Poel keert terug

Eli Iserbyt voelde zich uistekend en halfweg de vierde ronde trok de jonge West-Vlaming ten aanval. Hij raakte wel niet van de technisch vaardige Lars van der Haar verlost. Ook Michael Vanthourenhout kon het gat opnieuw dichten. Mathieu van der Poel was intussen bij het eerste achtervolgende groepje met Corné van Kessel en Quinten Hermans komen aansluiten.

Halfweg cross kwam de wereldkampioen terug voorin. Eli Iserbyt had niet veel zin om lang te wachten en ging van der Poel nog eens testen met een snedige versnelling. Lars Van der Haar moest eventjes passen, maar keerde met zijn uitstekende bochtentechniek toch nog terug en zo hadden we in de voorlaatste ronde nog steeds drie leiders.

Iserbyt vs VDP

In de slotronde kregen we een heerlijk steekspel tussen Iserbyt en van der Poel te zien. De wereldkampioen plaatste in het ultieme slot een demarrage. Iserbyt keerde nog terug tot op het wiel van van der Poel, maar de zege was voor de wereldkampioen die op die manier een mooi eerbetoon brengt aan zijn overleden grootvader Raymond Poulidor. Iserbyt blijft uiteraard leider in de Wereldbeker. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/02/2021 Kuurne-Brussel-Kuurne
06/03/2021 Strade Bianche
07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse

Nieuwste reacties