Kenny De Ketele weet met geluk geen blijf na winst in Zesdaagse: "Ik heb met de pedalen geantwoord"

Dante Bellon
| 0 reacties
Kenny De Ketele weet met geluk geen blijf na winst in Zesdaagse: "Ik heb met de pedalen geantwoord"

Kenny De Ketele won op de slotdag de ploegenkoers samen met Robbe Ghys. Voor De Ketele al de vierde keer dat hij de eindwinst pakt in Gent.

Het was een hoogdag voor het duo-De Ketele-Ghys op de laatste dag van de Zesdaagse van Gent. Na een spannende ploegenkoers pakten zij de eerste plek. "Wat een dag", reageerde De Ketele wanneer hij het podium betrad. "Na de finish heb ik me helemaal hees geroepen."

"Ik heb nog nooit megemaakt dat er zoveel rondes zijn genoemen in de ploegenkoers. We waren allemaal enorm aan elkaar gewagd, maar ik denk dat bij ons de techniek en de ervaring de doorslag gaven."

Het duo had een jump van De Ketele nodig aan de meet om als eerste te eindigen. "Als je zo nipt kan winnen, dan is dat heel speciaal. Liever zo dan met een ronde voorsprong. Dit is een fameuze opsteker voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Robbe en ik willen ons profileren als koppen en dat hebben we hier toch maar mooi gedaan. Zelf kreeg ik wat kritiek, maar ik heb met de pedalen geantwoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties