Moreno De Pauw maakt zich op voor laatste kunstje in Gent en heeft eigen aanpak om te schitteren
Redactie
| 0 reacties

De Pauw verkiest in Gent zege op bepaald nummer boven klassement

Moreno De Pauw maakt zich op voor laatste kunstje in Gent en heeft eigen aanpak om te schitteren
Foto: © photonews

Aan de zijde van Gerben Thijssen begon Moreno De Pauw van Sport Vlaanderen-Baloise aan de Zesdaagse van Gent. Sindsdien is er al heel wat gebeurd. Het maakt het laatste aantreden van De Pauw in Gent nog allemaal wat specialer.

Al is het niet allemaal positief, want er was die zware val van Thijssen op de openingsavond. "Daarna ging ik twee avonden met Jonas Rickaert op pad en vrijdag werd ik aan Scratezzini gekoppeld", verklaart De Pauw aan Gazet van Antwerpen. "Dat is niet evident, telkens van ploegmaat wisselen. Met Scratezzini heb ik wel iemand die me goed kan lanceren."

ENERGIE SPAREN TIJDENS PLOEGKOERSEN

Focussen op een klassement is er zo wel niet bij. "Nu zeker niet meer. Daarom ook dat we het gaspedaal niet volledig indrukken tijdens de ploegkoersen. We houden zo wat energie over voor de nevennummers. Word je vijfde in de zesdaagse of twaalfde, niemand zal dat maandag nog weten. Ik wil enkele keren schitteren in nummers die me op het lijf zijn geschreven."

Zoals hij vrijdagnacht al deed in de baanronde over 500 meter. "Daar doe je het toch allemaal voor?" De Pauw schonk nadien ook extra aandacht aan zijn fans. "Ik heb heel mijn carrière de steun van die mensen gehad. Dat was mijn moment om hen te eren. Dat was een zalig gevoel. Spijt van mijn beslissing om te stoppen heb ik zeker niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/03/2020 - 29/03/2020 Ronde van Cataloniƫ
29/03/2020 Gent-Wevelgem
01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland

Nieuwste reacties