Sterke Annemarie Worst houdt Sanne Cant af en is de sterkste in Hamme

Arjen T'Sjoen
| 24 reacties
Sterke Annemarie Worst houdt Sanne Cant af en is de sterkste in Hamme
Foto: © photonews

Na de Koppenbergcross in Oudenaarde stond de volgende wedstrijd in de DVV-trofee op het programma. In Hamme ging Sanne Cant opnieuw de strijd proberen aangaan met de Nederlandse dames.

In de Flandriencross in Hamme trok Annemarie Worst meteen bijzonder hard door bij de eerste meters in het veld. Wereldkampioene Sanne Cant moest meteen alles uit de kast halen om het hoge tempo te volgen. Ceylin del Carmen Alvarado zat op een gaatje, maar kon dat wel nog dichtrijden. Yara Kastelijn en Ellen Van Loy leken een tijdje in een geslagen positie te zitten, maar kwamen in het begin van de tweede ronde wel helemaal terug voorin. Shirin van Anrooij en Eva Lechner bleven op een klein gaatje zitten en kregen dat nooit helemaal gedicht.

Halfweg reden de vier sterkste dames Cant, Alvarado, Kastelijn en Worst nog steeds samen voorin. Van Loy volgde op een handvol seconden en in de voorlaatste ronde keerde ze terug samen met de verrassende Nederlandse Aniek van Alphen. De 20-jarige was voorbij Lechner en van Anrooij gereden en nam zo haar plekje in in de kopgroep.

Enkel Cant kan volgen

Veel invloed hadden Van Loy en van Alphen uiteindelijk niet want even later ging Annemarie Worst stevig door. Sanne Cant moest alle zeilen bijzetten om het moordende tempo van de Nederlandse te volgen. De wereldkampioene bleef op een kleine tien meter hangen en moest zich zo gewonnen geven. Alvarado pakte net voor Kastelijn de derde plek. Yara Kastelijn blijft leidster in de DVV-trofee voor Annemarie Worst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties