Tim Merlier verteerde overgang van weg naar veld goed in Hamme, "maar uiteindelijk haalde dat niets uit"

Dante Bellon
| 0 reacties
Tim Merlier verteerde overgang van weg naar veld goed in Hamme, "maar uiteindelijk haalde dat niets uit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Merlier werd in Hamme knap derde achter Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck. Hij heeft de overgang van weg naar veld goed verteerd, maar rijdt nu niet meer in de Belgische kampioenentrui. Die is van Toon Aerts. "Ik dacht bij mezelf: dju, dat is mijn trui."

"Goh, ik ben niet echt verbaasd met mijn derde plek hier. Ik kamp al even met een goede vorm. Ook de overgang van de weg naar het veld heb ik goed doorstaan", vertelde Tim Merlier in het flashinterview na de race aan Sporza

"Het was een snelle cross. Gisteren heb ik ook al goed geknald waardoor ik vandaag wat minder kruit in de benen had zitten. Uiteindelijk reed ik dan nog eens lek en kon ik nog goed terugkomen. Maar het was goed vandaag. Ik had enkel wat angst voor het technische van deze cross."

In de laatste ronden wisselde Merlier opvallend naar banden met een hogere bandendruk. "Het was een heel technisch parcours en in het bos was een hogere bandendruk dan wel aangeraden. Daar stonden de tubes minder en daarom vroeg ik erom. Uiteindelijk haalde het niets uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties