UPDATE: Rigoberto Uran kan de training eindelijk hervatten na lange revalidatie

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
UPDATE: Rigoberto Uran kan de training eindelijk hervatten na lange revalidatie
Foto: © photonews

Afgelopen zomer kwam Rigoberto Uran bijzonder zwaar ten val in de Ronde van Spanje. De Colombiaan kon nu eindelijk de training weer hervatten.

UPDATE 17 november: Twee weken na het bericht dat het herstel van Rigoberto Uran traag gaat, kwam de Colombiaanse ronderenner nu toch met goed nieuws naar buiten. Hij hoopte om in december opnieuw te kunnen trainen, maar stapt dus toch al enkele weken vroeger terug op de fiets.

In een videoboodschap reageerde Rigoberto Uran: "Het is erg speciaal om na bijna drie maanden voor het eerst mijn tenue weer te kunnen aantrekken. Ik wil iedereen bedanken voor alle steun en lieve berichten." Het is nog niet geweten wat de plannen en doelen zijn voor Uran in 2020. 

3 november: In de Vuelta brak de Colombiaanse ronderenner zijn schouderblad, sleutelbeen, ribben en enkele wervels. Hij kende na de verschillende operaties nog enkele complicaties en lag ook een hele poos op de intensieve care. Bij AS Colombia had Uran het over zijn huidige situatie: "Mijn herstel verloopt erg moeizaam. Het is niet makkelijk om na je dertigste nog te herstellen, ik heb ook nog niet op de fiets gezeten. In december hoop ik toch weer te trainen naar volgend seizoen toe."

Uran dacht een poos dat hij niet meer zou terugkeren: "Het was echt een hele zware smak. Er waren zelfs momenten dat ik het niet meer zag zitten. De liefde en steun van iedereen sleurde me uiteindelijk door deze zware periode."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties