Voormalig ritwinnaar uit de Giro drie maanden geschorst na deelname aan een fixed gear-wedstrijd

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
Voormalig ritwinnaar uit de Giro drie maanden geschorst na deelname aan een fixed gear-wedstrijd
Foto: © photonews

De 35-jarige Italiaan Mauro Santambrogio heeft een schorsing van drie maanden gekregen van de Italiaanse wielerbond. Hij reed in Italië een fixed-gearwedstrijd zonder zijn eerdere dopingverleden aan te geven en dat is verboden.

Mauro Santambrogio reed in zijn carrière voor Lampre, BMC en Vini Fantini. Bij dat laatste team maakte de Italiaanse klimmer bijzonder veel indruk in de Ronde van Italië van 2013. Hij won een zware bergrit naar Bardonecchia en eindigde als negende in het eindklassement. Enkele weken later werd hij wel betrapt op het gebruik van EPO.

Sindsdien was het bijzonder stil rond Santambrogio, maar een tijdje geleden besloot hij deel te nemen aan een fixed-gearwedstrijd in Italië. Dat is een nieuw fenomeen binnen het wielrennen waarbij de renners met een vast verzet en zonder remmen rijden. Santambrogio gaf zijn eerdere dopingverleden niet mee aan de organisatie en dat mag niet. De Italiaan kreeg nu van de Italiaanse wielerbond een nieuwe schorsing van 3 maanden nadat hij eerder al tussen 2013 en 2017 vier jaar geschorst was. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties