Campenaerts ziet mogelijkheden op de Spelen: "Zeer goed voor mij, Remco of Wout"

Campenaerts ziet mogelijkheden op de Spelen: "Zeer goed voor mij, Remco of Wout"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zijn weer fijne tijden voor Victor Campenaerts. Niet alleen is hij de nieuwe recordhouder van het baanrecord in het Kuipke over een afstand van 5000 meter, er is ook perspectief met het oog op 2020 en in het bijzonder de Olympische Spelen in Tokio.

Campenaerts is overigens net in Japan geweest voor een samenkomst bij zijn volgende ploeg Team NTT. "Het was een leuke teambuilding. Maar ik heb ook het tijdritparcours van de Olympische Spelen verkend en ik kan zeggen: het is op maat voor de Belgen", komt Campenaerts bij Het Nieuwsblad met positief nieuws. "Zeer goed voor mij, Remco Evenepoel of Wout van Aert." 

Er zal binnenkort overleg gepleegd worden met de federatie. "Ik zit woensdag samen met bondscoach Rik Verbrugghe, technisch directeur Frederik Broché en mijn coach om over Tokio te spreken. Want met een goede voorbereiding kunnen we daar voor een medaille gaan."

KOLKEND KUIPKE

En tussendoor pikte Campenaerts nog een nieuw record mee in Gent. "Ik heb mij niet echt specifiek voorbereid, maar heb wel contact gehad met enkele pistiers. Die vertelden me om op deze kleine piste niet met een al te groot verzet te rijden. Maar het deed vooral deugd om dit te doen in een kolkend Kuipke." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties