De Buyst en Van der Sande zoeken balans tussen weg en piste: "Een echt nadeel zou ik het niet noemen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

De Buyst en Van der Sande weten nog niet of ze ook in 2020 Zesdaagse van Gent rijden

De Buyst en Van der Sande zoeken balans tussen weg en piste: "Een echt nadeel zou ik het niet noemen"
Foto: © photonews

Ze stonden toch ook mooi mee te blinken op het podium, Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande. Dan wel niet als winnaars, maar wel als erg fraaie tweedes. De twee renners van Lotto maakten het De Ketele en Ghys erg moeilijk en konden dus tevreden terugblikken op de Zesdaagse.

Wat heeft dan toch het verschil gemaakt? "Simpel: zij waren net iets sneller en over de gehele Zesdaagse misschien net iets beter", analyseert Tosh Van der Sande bij Het Nieuwsblad. Na een derde plek in 2018 en de tweede plaats dit jaar, is het in 2020 misschien bingo. "Dat kan, maar het moet gewoon passen in het wegprogramma. Ik kan nu niet zeggen of we volgend jaar opnieuw aan de start staan."

We zijn eigenlijk geen echte pistiers meer 

Jasper De Buyst

In de eerste plaats manifesteren de twee Captains of Cycling zich nog altijd als wegrenners. "We zijn eigenlijk geen echte pistiers meer, maar in zware zesdaagsen als die in Gent komt de uithouding naar boven. En die kweken we op de weg", haalt De Buyst aan. "Dus een echt nadeel zou ik het niet noemen." 

Die laatste is het rijden op de piste alvast nog lang niet moe. "Het is gewoon zeer leuk om te doen, al vergt het een specifieke voorbereiding. We rijden begin januari ook samen in Rotterdam, maar de weg is en blijft het hoofddoel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties