Italiaan Enrico Gasparotto komt vanaf 2020 mogelijk uit voor... Zwitserland

Dante Bellon
| 0 reacties
Italiaan Enrico Gasparotto komt vanaf 2020 mogelijk uit voor... Zwitserland
Foto: © photonews

Enrico Gasparotto heeft er een nationaliteit bij. De Italiaan heeft nu ook de Zwitserse, aangezien hij al jaren in Zwitserland geresideerd is.

De 37-jarige Gasparotto is momenteel woonachtig in het Zwitserse kanton Ticino. Daar heeft hij al jaar en dag zijn thuisadres staan. Nu is hij ook officieel een staatsburger van het land. 

Gasparotto werd in Italië geboren en won in 2005 zelfs het nationaal kampioenschap op de weg. Door de dubbele nationaliteit heeft hij nu dus ook de mogelijkheid om voor Zwitserland uit te komen op het wereld- en Europees kampioenschap. Ook kan hij vanaf 2020 deelnemen aan het Zwitsers kampioenschap. De Olympsiche Spelen staan alvast op de verlanglijst van de neo-Zwitser. 

In de clinch

Die keuze kwam er ondermeer door dat Gasparotto vaak in de clinch lag met de Italiaanse wielerbond. Zo viel hij vaak naast de selectie voor de kampioenschappen. Cicloweb liet weten dat verschillende comités de 37-jarige klimmer al hebben toegezegd om hem deel te laten nemen aan de Olympische Spelen in het Zwitsers tenue. 

Niet de eerste

Gasparotto is lang niet de eerste renner die van nationaliteit veranderde. Andrei Tchmil had er maar liefst vier: de Russische, Moldavische, Oekraïense en Belgische. Chris Froome is Keniaan en Brit, Heinrich Haussler reed dan weer voor Duitsland en Australië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties