Sanne Cant heeft reden om aan te nemen dat heropstanding nu echt is ingezet: "Hopelijk ben ik nu vertrokken"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 19 reacties

Tweede plaats in Hamme is opsteker voor Sanne Cant

Sanne Cant heeft reden om aan te nemen dat heropstanding nu echt is ingezet: "Hopelijk ben ik nu vertrokken"
Foto: © photonews

Dat was toch weer een bemoedigend beeld: Sanne Cant kon het in Hamme Annemarie Worst het vuur aan de schenen leggen en bleef Ceylin Alvarado voor. Ook de wereldkampioene zelf voelde het aan als de start van een nieuwe, betere periode.

Vooral dat ze haar inspanningen kon doortrekken tot aan de aankomst, stemt haar positief. "Eindelijk kon ik het volhouden tot het einde", vertelde Cant aan Het Nieuwsblad. "In eerdere crossen startte ik ook goed, maar zakte ik weg omdat ik steeds fouten maakte. Hopelijk ben ik nu vertrokken."

INSINUATIES OVER OVERGEWICHT

Eerder liet ze al weten dat ze het moeilijk heeft met bepaalde kritiek van de voorbije weken. Vooral de insinuaties over overgewicht schoten in het verkeerde keelgat. "Foto's van nu werden afgezet tegen foto's vanop het WK.. Blijkbaar kon je daar uit afleiden dat ik te zwaar stond. Terwijl je altijd bewust wat gewicht verliest doorheen het seizoen om net zo scherp mogelijk naar een kampioenschap te gaan."

In tegenstelling tot Cant hebben anderen al veelvuldig gescoord in het seizoensbegin. Dat gaat dan vooral over rensters als Alvarado, Kastelijn en Worst. "Ik verwacht dat zij aan hun plafond zitten. Terwijl het bij mij vanaf nu in stijgende lijn moet gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties