Opinie 📷 Herinneringen aan 'Papy' Poulidor kunnen Mathieu van der Poel naar nog meer successen stuwen

📷 Herinneringen aan 'Papy' Poulidor kunnen Mathieu van der Poel naar nog meer successen stuwen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Een zware dag is het voor de familie Poulidor en dus ook de familie Van der Poel. Raymond Poulidor is ten grave gedragen. David en Mathieu van der Poel moeten voort zonder hun grootvader. Beiden kunnen hem wel nog trots maken met hun eigen verwezenlijkingen.

Zeker bij Mathieu kunnen die er komen in veelvoud. Dat lijkt evident gezien zijn enorme talent, maar dat is het eigenlijk niet. Er zijn genoeg voorbeelden van atleten die in hun sport plots minder goed uit de verf komen in bepaalde periodes waarin ze het in hun privéleven moeilijk hebben. Om sportief te presteren moet het ook tussen de oren goed zitten.

Maar als er iets is wat de hele groten typeert, is het dat ze tegenslagen kunnen overwinnen. Zelfs al zijn dat zware tegenslagen die heel wat emoties met zich meebrengen. Mathieu van der Poel heeft al getoond dat hij dat in zich heeft door na het overlijden van zijn grootvader afgelopen zondag desalniettemin de Flandriencross in Hamme te winnen.

'MIJN GROOTSTE KAMPIOEN'

Tijdens de begrafenis las moeder Corinne een tekst van haar zoon Mathieu aan zijn grootvader voor. "Je bent altijd zo trots om mijn grootvader te zijn, ik ben nog trotser om je kleinzoon te zijn. Veldritten en zelfs wedstrijden die ik eigenlijk niet leuk vond, werden mijn favorieten toen ik jou zag juichen bij de finish. Je bent mijn grootste kampioen. Ik hou van je. Dag papy", klonk het.

Het is inderdaad zo dat de familie en de hele entourage rond een sportman erg belangrijk kan zijn. Dat het enorm kan motiveren. Ook daar zijn over verschillende sporttakken heen tal van voorbeelden van. En zeker iemand die zelf een glansrijk verleden heeft in een bepaalde sport, kan enorm inspireren.

DAT BEETJE EXTRA

Dat Mathieu dat beetje extra kon geven in de wetenschap dat opa Poulidor aanwezig was... We kunnen ons niet in Mathieu zijn plaats stellen, maar we kunnen er ons wel iets bij voorstellen. Die persoon komt voor Mathieu nu weg te vallen.

Maar het is niet omdat iemand niet meer onder ons is, dat je die persoon niet meer trots kan maken. Mathieu van der Poel heeft al meermaals bewezen een mentaal sterke sportman te zijn. Een groot verlies omzetten in nieuwe energie, het kan, zeker met de hulp van mensen die nu hetzelfde als hij meemaken.

DEEL VAN DE SUCCESSEN MEEGEMAAKT

Mathieu kan zich troosten met de gedachte dat Poulidor toch al een aantal van zijn successen heeft kunnen meemaken. Om vervolgens naar nog grotere en nog meer triomfen op de fiets te rijden. Het zou ons niet verwonderen als het zo uitdraait. En wat zou het Papy fier maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties