Daniele Bennati kondigt emotioneel pensioen aan: "Vanaf nu zal ik degene zijn die jullie toejuicht"

Dante Bellon
| 0 reacties
Daniele Bennati kondigt emotioneel pensioen aan: "Vanaf nu zal ik degene zijn die jullie toejuicht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is mooi geweest. Terwijl een andere 39-jarige in de naam van Alejandro Valverde aankondigt dat hij volgend jaar nog de Tour de France zal rijden, hangt Daniele Bennati de fiets aan de haak.

De 39-jarige Bennati sukkelt al een langere tijd met chronische pijnen aan de rug. Op zijn sociale media kondigde hij dinsdagochtend aan dat hij daarom een punt zet achter zijn lange carrière.

Op een foto waarop de Italiaan wegwandelt met zijn fiets in de hand, staat te lezen: "Mijn rug fluisterde me enkele dagen geleden toe: 'Lieve Benna, je moet afstappen.' Ik kan het niet meer. Ik heb mijn uiterste best gedaan om de pijn te verbijten. Ik zal nu degene zijn die langs de kant zal toe staan kijken en hen toejuichen die me jarenlang door weer en wind hebben bijgestaan. Net zoals al die fantastische supporters."

Al zal Bennati het wielrennen niet helemaal vaarwel zeggen. "Nu stap ik dan wel af, vanaf morgen ben ik weer klaar voor nieuwe avonturen op de achtergrond van de wereld met die twee pedalen", besloot Bennati. 

De laatste drie seizoenen reed hij voor het Spaanse Movistar. In totaal reed Bennati 18 jaar professioneel op de fiets. Daarin won hij onder andere zes Vueltaritten, drie etappes in de Giro en twee in de Tour.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties