John Degenkolb gretig om Lotto naar hoger niveau te tillen: "Gilbert en ik komen zeer goed overeen"

John Degenkolb gretig om Lotto naar hoger niveau te tillen: "Gilbert en ik komen zeer goed overeen"
Foto: © photonews

John Degenkolb zal in 2020 één van de opvallende nieuwe namen zijn bij Lotto Soudal. Met ook nog het aantrekken van Philippe Gilbert heeft de Lotto-ploeg een ervaren duo om uit te spelen in het voorjaar. Tussen hen beiden zit het alvast al goed.

Toen bekend raakte dat Degenkolb zou vertrekken bij Trek-Segafredo, werd dat al snel gelinkt aan zijn niet-Tourdeelname. "Het is niet zo dat ik meteen naar een andere ploeg op zoek ging omdat ik niet naar de Tour werd meegenomen", laat Degenkolb weten aan Radsport-News. "Dat was niet de reden waarom ik de ploeg verlaten heb."

Wat ook de voornaamste reden van zijn vertrek is, zijn toekomst ligt nu bij Lotto Soudal. De Duitser kijkt alvast met veel ambitie uit naar zijn avontuur bij de Belgische loterijploeg. "We hebben reeds een eerste samenkomst gehad. We willen de ploeg naar een hoger niveau tillen." 

Degenkolb en Gilbert zitten alvast op dezelfde golflengte. "Het was tijdens de Vuelta al duidelijk dat we beiden naar Lotto Soudal zou gaan. En we hebben al de mogelijkheid gehad om eens te praten. We komen zeer goed overeen. In het voorjaar zullen we samen vaak onderweg zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties