Nog altijd weinig vrouwen bij bestuurders van sportfederaties in ons land

Nog altijd weinig vrouwen bij bestuurders van sportfederaties in ons land
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met de Olympische Spelen die er volgend jaar aankomen in Tokio, is er een onderzoek ingericht naar gendergelijkheid in de bestuurskamer van sportfederaties. Daaruit blijkt dat slechts 23 procent van de bestuurders bij overkoepelende olympische sportfederaties in ons land vrouwen zijn.

Deze cijfers zijn bekendgemaakt tijdens een colloquium door de Task Force "Woman & Sports" van het BOIC. In Vlaanderen is 16 procent van de bestuurders een vrouw, in Wallonië is dat 29 procent. Er is één Vlaamse voorzitter op 32 vrouwelijke federaties. In het Franstalig landsgedeelte is dat 3 op 29.

Ook bij het aantal trainers zijn vrouwen nog steeds fel in de minderheid. Zo zijn in Vlaanderen 20 procent van de coaches vrouwen. Wallonië scoort op dat vlak slechts een fractie beter met 25 procent. Er werd ook een enquête georganiseerd waaruit blijkt dat 60,9 procent onder bestuursleden het belangrijk vindt dat er verschillende vrouwen in het bestuur zitten.

SLECHTS 1 VROUW IN DAGELIJKS BESTUUR BELGIAN CYCLING

Ook in het wielrennen is wat deze materie betreft nog ruimte voor progressie. Zoals bekend is Tom Van Damme voorzitter van Belgian Cycling, de Belgische wielerfederatie. Het dagelijks bestuur van Belgian Cycling bestaat uit zeven mannen en één vrouw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties