Alejandro Valverde nu echt de oudste op het hoogste niveau

Alejandro Valverde nu echt de oudste op het hoogste niveau
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alejandro Valverde wordt al langer aanzien als de oudste renner op topniveau. Al waren er in 2019 nog wel enkele renners die net een tikkeltje ouder zijn nog actief in de WorldTour. Die gaan nu echter op pensioen. Valverde is in 2020 dus de oudste man van de WorldTour.

Roy Curvers, Lars Bak, Matthew Hayman en Markel Irizar hebben iets gemeen: allen zijn ze nog enkele maanden - of in het geval van Hayman zelfs een paar jaar - ouder dan Alejandro Valverde. En in 2019 hadden ze allemaal nog een plekje in de WorldTour, maar nu hebben ze één voor één toch beslist om de fiets aan de haak te hangen.

JAREN HEBBEN NOG GEEN VAT OP VALVERDE

Dat maakt van Alejandro Valverde in 2020 dus echt de ancien van de bende. Zijn leeftijd lijkt nog geen vat op hem te krijgen, want hij werd in 2019 Spaans kampioen, eindigde in de top tien in de Tour en op een tweede plaats in de Vuelta. Er zijn wel nog oudere renners dan hem actief in het profpeloton, maar dus niet meer in de WorldTour. Valverde wordt op 25 april veertig jaar.

Maarten Wynants zal in 2020 dan weer de oudste Belg zijn in de WorldTour. De 37-jarige Wynants rijdt nog een jaartje langer voor Jumbo-Visma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties