Belgian Cycling start gesprekken met Van Aert en andere kandidaten voor de Spelen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 15 reacties

Beslissing over tweede tijdrijder in Tokio zal nog niet meteen vallen

Belgian Cycling start gesprekken met Van Aert en andere kandidaten voor de Spelen
Foto: © photonews

Remco Evenepoel mag als Europees kampioen tijdrijden op beide oren slapen: hij mag mee naar de Olympische Spelen in Tokio. Maar wie haalt het tweede ticket voor de tijdrit binnen? Om die knoop door te hakken, gaat de wielerbond zijn tijd nemen.

Al kondigt er zich wel een nieuwe fase in dat proces aan. Belgian Cycling gaat gesprekken voeren, in de eerste plaats met Wout van Aert, Victor Campenaerts en Laurens De Plus. Alle drie hopen zij voor de tijdrit - en dus ook voor de wegrit - geselecteerd te worden.

Want wie start in het werk tegen de klok, is automatisch één van de vijf Belgen in wegrit. "Mocht blijken dat we denken in de wegrit meer kans te maken op medailles dan in de tijdrit, dan is het mogelijk dat het belang van de tweede plek voor de tijdrit ondergeschikt wordt aan het belang van de sterkte van de selectie voor de wegrit", zegt technisch directeur Frederik Broché aan Het Nieuwsblad.

GEEN NIEUWE CRITERIA

"We zullen geen nieuwe kwalificatiecriteria vastleggen", vervolgt Broché. "De selectie zal in mei bepaald worden op basis van een waardeoordeel van de bondscoach." Voorzitter Tom Van Damme geeft die criteria nog eens weer. "Er zal beslist worden op basis van prestaties, motivatie en goesting. Het is niet omdat iemand de proloog van Parijs-Nice wint, dat hij daarom ook de juiste pion is voor de tijdrit in Tokio."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross

Nieuwste reacties