Edward Theuns kijkt uit naar een nieuw seizoen bij Trek-Segafredo: "Ik wil er staan in de klassiekers"
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Edward Theuns kijkt uit naar een nieuw seizoen bij Trek-Segafredo

Edward Theuns kijkt uit naar een nieuw seizoen bij Trek-Segafredo: "Ik wil er staan in de klassiekers"
Foto: © photonews

Na een erg moeilijk jaar bij Team Sunweb keerde Edward Theuns in 2019 terug op het oude nest bij Trek-Segafredo. De Gentenaar liet bij momenten weer het beste van zichzelf zien en hoopt om volgend seizoen nog beter doen.

Edward Theuns is erg tevreden dat hij besloot om terug te keren bij Trek-Segafredo: "Ik voel me echt op mijn gemak bij de ploeg", vertelde hij op de teamwebsite. "Ik wilde bij Team Sunweb iets anders proberen, maar dat pakte niet goed uit. Terugkeren bij Trek-Segafredo voelde als thuiskomen en ik waardeerde hun aanbod echt."

Het was niet het beste seizoen voor de Amerikaanse formatie, maar Theuns kon wel voor het eerst in twee jaar opnieuw winnen. Dat gebeurde in de Primus Classic en even later in het Japan Cup-criterium. "Ik werd eigenlijk een beetje wanhopig dat ik opnieuw niet zou winnen, maar de zege deed bijzonder veel deugd. Het was de perfecte afsluiter van het seizoen en geeft vertrouwen voor het volgende."

Aan de zijde van wereldkampioen Pedersen

De klassiekers zijn een belangrijk doel voor Theuns en Trek-Segafredo: "We hebben een sterk team en ik ben er van overtuigd dat we een belangrijke rol kunnen spelen. We hebben niet echt één kopman, maar een sterke groep en dat moeten we in ons voordeel gebruiken. Verder ligt mijn koersschema nog niet helemaal vast, maar ik hoop wel om nog eens de Tour te rijden."

Dit seizoen zal Edward Theuns heel vaak samen met wereldkampioen Mads Pedersen op pad zijn: "Het maakt ons bijzonder trots en het is een extra motivatie om op het hoogste niveau te presteren. Het geeft ons allemaal een beetje verantwoordelijkheid om die trui in het peloton te eren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties