De meer dan terechte beloning: Mathieu van der Poel Nederlands wielrenner van het jaar
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 51 reacties

Mathieu van der Poel verkozen tot Nederlands wielrenner van het jaar

De meer dan terechte beloning: Mathieu van der Poel Nederlands wielrenner van het jaar
Foto: © photonews

Zoals we in België de Flandrien bekronen, kiezen ze in Nederland hun wielrenner van het jaar. Het is geen onverwachte naam die het in deze verkiezing heeft gehaald: Mathieu van der Poel. Een meer dan terechte beloning voor Van der Poel voor onder meer zijn boerenjaar op de weg.

Het begon natuurlijk al in het veld door het veroveren van een nieuwe regenboogtrui in Bogense. Op de weg won hij Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en de Tour of Britain. Daarnaast behaalde Van der Poel drie zeges in wereldbekerwedstrijden en de Europese titel in het mountainbike.

Zo was hij uitgesproken topfavoriet om Nederlands wielrenner van het jaar te worden en die status maakte hij helemaal waar. Van der Poel was bij de ceremonie in Den Bosch wel niet aanwezig, omdat hij nog op de terugweg was uit Frankrijk, waar hij de begrafenis van zijn grootvader Raymond Poulidor bijwoonde.

VAN DER POEL HOUDT MOLLEMA ACHTER ZICH

In elk geval mag de wereldkampioen veldrijden de Gerrit Schulte Trofee in zijn kast zetten. Hij bleef in de verkiezing onder andere Bauke Mollema, winnaar van de Ronde van Lombardije, en wereldkampioenen Harrie Lavreysen (piste) en Twan van Gendt (BMX) voor.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties