Greg Van Avermaet kiest voor het eerst in acht jaar voor een andere aanpak
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 24 reacties

Europees programma moet Van Avermaet voorbereiden op klassiekers

Greg Van Avermaet kiest voor het eerst in acht jaar voor een andere aanpak
Foto: © photonews

Greg Van Avermaet was in 2019 de man van de regelmaat, maar echt oogsten in de klassiekers was er niet bij. Het zet de kopman van CCC er toch toe aan om in 2020 enkele andere dingen uit te proberen. De voorbereiding op zijn grote doelen zal over andere wegen lopen.

Dat blijkt uit een gesprek met Het Nieuwsblad. Zowel Van Avermaet als zijn ploegleider Valerio Piva komen aan het woord. Die laatste laat uitschijnen dat zijn renner in januari op hoogtestage trekt. De bedoeling is om een te vroege hoogvorm te vermijden en te kunnen pieken naar de klassiekers.

RUSTPERIODE VAN ZES WEKEN

Van Avermaet zelf haalt aan dat hij na afloop van het voorbije wegseizoen een rustperiode van zes weken heeft ingelast. Terwijl dat in vorige jaren beperkt bleef tot vier weken. Daarnaast bevestigt hij dat zijn aanloop naar de grote koersen uit het voorjaar fel gewijzigd wordt.

Traditioneel is de Ronde van Oman in februari één van zijn eerste wedstrijden van het seizoen. Van Avermaet zal daar volgend jaar echter wegblijven, voor het eerst sinds 2012. Een programma over Europese wegen moet hem de beste voorbereiding op de klassiekers bieden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross

Nieuwste reacties