Nederland lauwert Van Vleuten na imposante solo van 100 kilometer op WK
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Annemiek van Vleuten verkozen tot Nederlands wielrenster van het jaar

Nederland lauwert Van Vleuten na imposante solo van 100 kilometer op WK
Foto: © photonews

Waar de trofee voor beste mannelijke wielrenner uit Nederland naar Mathieu van der Poel ging, werd Annemiek van Vleuten verkozen tot wielrenster van het jaar bij onze noorderburen. Haar fenomenale solotocht op het WK zit dan ook nog vers in het geheugen.

Annemiek van Vleuten ging haar trofee zelf afhalen op het gala in Den Bosch. De prijs werd haar overhandigd door de minister van Financiën. Het is voor Van Vleuten de tweede maal in haar carrière dat ze in Nederland tot beste wielrenster werd gekroond.

GROTE CONCURRENTIE

En daar is bij de dames uiteraard wel wat concurrentie. De lijst met genomineerden was indrukwekkend: Anna van der Breggen, Marianne Vos, Kirsten Wild, Amy Pieters en Laura Smulders. Zij grepen er dus naast, want het was Van Vleuten die de Keetie van Oosten-Hage Trofee mocht ontvangen.

Van Vleuten won dit jaar de Strade Bianche, Luik-Bastenaken-Luik, de Giro Rosa en werd Nederlands kampioen op de weg. Dan moest haar absolute hoogtepunt nog komen: op het WK in Yorkshire rondde ze een fantastische solo van honderd kilometer af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/12/2019 GP Zonhoven
14/12/2019 GP Mario de Clercq
15/12/2019 Vlaamse Druivencross
21/12/2019 Waaslandcross
22/12/2019 Citadelcross

Nieuwste reacties